Spelregels

Klik hier voor het bewaarnummer KNVB zaalvoetbal. Hierin kunt U diverse o.o wedstrijdreglementen, bekerreglementen, wedstrijdbepalingen en de promotie/degradatie regeling terugvinden.

Klik hier voor de handleiding scheidsrechters. Hierin vindt U de bijna alle spelregels terug die in een wedstrijd kunnen voorkomen. bv gele en  rode kaarten, vrij schoppen, intrap, etc.


SIERADEN

Het bestuur amateurvoetbal van de KNVB heeft besloten de aangescherpte UEFA instructie voor internationale scheidsrechters met betrekking tot het dragen van sieraden niet door te voeren in het amateurvoetbal.

Deze beslissing is in lijn met het uitgangspunt van de KNVB dat er pragmatisch omgegaan wordt met regelgeving. De instructie, die het dragen van sieraden (ook als deze ‘afgetapet’ zijn) verbiedt, zal in de praktijk moeilijk te handhaven zijn op het amateurveld.

Regel 4

Voor het amateurvoetbal is en blijft regel 4 van de spelregels het uitgangspunt. Deze regel stelt dat spelers geen sieraden of andere zaken mogen dragen die een gevaar opleveren voor de tegenstander en/of de speler zelf. Dit wordt door de scheidsrechter bepaald.
De scheidsrechters in het amateurvoetbal zullen evenals in voorgaande seizoenen op een verstandige wijze met de interpretatie van deze regel omgaan. In de praktijk betekent dit dat horloges, armbanden, kettingen en scherpe sieraden in veel gevallen moeten worden afgedaan, terwijl piercings in het gezicht moeten worden afgeplakt. Gladde ringen, zoals trouwringen, mogen gewoon gedragen worden en behoeven niet te worden afgeplakt.
De KNVB vraagt haar scheidsrechters hier extra op toe te zien.

Comments are closed.

Online Drugstore,buy amoxil,Free shipping,order clomid online,Discount 10%

Online Drugstore,buy amoxil,Free shipping,buy cialis from australia ,Discount 10%